واحد آموزش علمی – کاربردی جهاد کشاورزی سیستان
 
در جهان امروز آموزش یکی از ارکان اساسی نیل به توسعه پایدار به حساب می آید و نیروی انسانی کار آمد و متخصص در توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جوامع، نقش به سزایی ایفا می کند . در کشور ما،آموزش در بخش های گونا گون بویژه در بخش کشاورزی، اهمیت بیشتری دار؛ زیرا تنوع اقلیم، تعداد رشته های تحصیلی در این بخش،تنوع نظام های بهره برداری،ظرفیت بالای اشتغال و وجود منابع غنی از یک سو،بالا بودن سن و پایین بودن سواد سواد شاغلان،بازده کم تولید و بهره برداری از محصولات کشاورزی از سوی دیگر،ضرورت اتخاذ تدابیر لازم در عرصه توسعه و تعمیق آموزش های مورد نیاز ، شاغلان دولتی و خصوصی در بخش کشاورزی را ایجاب می کند. در این راستا یکی از مراکزی که به پرورش و آموزش جوانان مستعد این مرز و بوم همت گماشت و در بهمن ماه 1386با توجه به این واقعیت تا سیس شد، واحد آموزش علمی – کاربردی جهاد کشاورزی سیستان می باشد .
 
اهداف :
1- ارتقاء و انتقال دانش،مهارت و فنا وری شغل
2- ایجاد هماهنکی بین مهارت و دانش کاری
3- ایجاد مهارت های شغلی به منظور افزایش بهره وری در راستای تا مین نیاز کشور
4- شناسا یی و افزایش معلومات و تجارب شاغلان حرف و مشاغل گونا گون(باز سازی و بهسازی هرم نیروی انسانی شاغل در بخش کشاورزی)
5- رشد استعدادهای بارز و به فعلیت در آوردن استعدادهای نهفته برای تصدی مشاغل و حرف مورد نظر، به طوری که توانایی فرد را برای انجام دادن کاری که به وی محول می شود به سطح مطلوب برساند.
6- تربیت نیروی کار آفرین از استخدام شونده به استخدام کننده
7- ایجاد دانش و مهارت برای صلاحیت در مدیریت مزرعه و یا واحد کشاورزی

 

واحد آموزش علمی – کاربردی جهاد کشاورز ی سیستان :
در زمینه های آموزشی زیر فعالیت می نماید :
1- دوره های آموزشی ویژه بهره برداران
2- آموزش دانش آموزی ( کار دانش و فنی حرفه ای )
3- برگزاری دوره های آموزشی ضمن خدمت و اجرای کارگاه های آموزشی تخصصی)
4- آموزش های مقطع دار در الگوی وزارت علوم و تحقیقات و فناوری و تحت پوشش دانشگاه جامع علمی- کاربردی
5- برگزاری دوره های سنجش مهارت بخش کشاورزی
 
واحد آموزش علمی – کاربردی جهاد کشاورز ی سیستان :
از بهمن ماه1386 تا کنون در 14رشته،26 دوره (7دوره کارشناسی 19دوره کاردانی) دانشجو پذیرش کرده که تعداد 125نفر هم مشغول به تحصیل می باشند.
 

 

هنرستان فنی حرفه ای و کار دانش امام خمینی (ره) :
از جمله عواملی که می تواند در توسعه روستائی به ویژه توسعه پایدار نقش به سزائی داشته باشد تربیت نیروی انسانی تحصیل کرده، متخصص و ماهر از بین جوانان روستایی به ویژه کشاورز زاده ها و روستا زاده هاکه در حال حاضر خانواده های آنها به کار کشاورزی یا مشاغل مربوط به این رشته اشتغال دارند می باشد در این راستا عمده رسالت این کار بر دوش مراکز آموزش تخصصی رشته های مختلف بخش کشاورزی تحت عنوان هنرستانهای کار دانش جهاد کشاورزی است. هنرستان فنی حرفه ای و کار دانش امام خمینی (ره) حسب برنامه ریزیهای صورت گرفته این رسالت مهم را به عنوان پایه گزار تحولات جدید در بخش کشاورزی عهده دار می باشد. هدف اصلی این مرکز تربیت نیروی انسانی ماهر – باسواد – کار آمد و منطبق با نیازها و ویژه گیهای منطقه می باشد . این هنرستان از سال تحصیلی 1372-1371 تا کنون(1394) 15در رشته تعداد 67 دوره که 10 دوره مربوط به آموزش خواهران در بحث قالی بافی و طراحی نقشه فرش و 57دوره مرتبط با بخش کشاورزی اجراکرده که جمعاً1356 نفر در مقاطع متوسطه پذیرش شده اند و هم اکنون از این تعداد 77 نفر در 3رشته در این هنرستان مشغول به تحصیل می باشند .

 
برنامه های پیش رو برای توسعه کیفی مرکز :
عمده ترین برنامه های مرکز در زمینه توسعه فعالیتها و امور آموزشی بویژه در آموزش بهره برداران و سپس دانش آموزی و ضمن خدمت کارکنان و علمی -کاربردی متمرکز می باشد که طبیعتاً برای رسیدن به هدف آرمانی و ابلاغی و مصوب آموزشها، برنامه هایی مورد نظر است که اقدامات متناسب با کمک و حضور همکارن محترم، مدیران و معاونان بخش های مختلف و همکاری کلیه دستگاهها، نهادهای مرتبط منطقه در سایه توجهات حضرت حق، به اجرا درخواهد آمد که از عمده ترین آنها می توان به موارد زیر اشاه داشت :
- توسعه فضاهای آموزشی ( کلاسها، کارگاهها، آزمایشگاهها، مزارع، سالن ها)
- بهبود فضاهای میدانی آموزشی
- به هنگام سازی، توسعه و ارتقاء آگاهی های علمی و مهارت های حرفه ای و تخصصی کارکنان (آموزشهای ضمن خدمت در سطح منطقه) به بیان دیگر، افزایش اثر بخشی کارکنان در انجام وظایف و ماموریت های وزارت جهاد کشاورزی )
- گسترش تعاملات از طریق انعقاد قرارداد و تفاهم نامه با موسسات، ادارات، دانشگاهها و مراکز پژوهشی، آموزشی و اجرایی منطقه)
- پذیرش دانشجویان در رشته های مختلف علمی -کاربردی و متناسب با نیاز منطقه پس از تایید سازمان ها ی ذیربط - کاربردی
- توسعه آموزش های بهره برداران در سطح منطقه (وظیفه اصلی در بخش آموزش بر پایه‌ آموزش دادن به بهره‌ برداران بخش کشاورزی است)
- افزایش پذیرش،جذب و تربیت دانش آموزان در سطح متوسطه ( کار و دانش و فنی حرفه ای ) - کاربردی
- برقراری تعامل با سایر مراکز آموزشی (دانشگاهها) به منظور بهره گیری از امکانات و تجهیزات آموزشی و کمک آموزشی)

6.1.15.0
گروه دورانV6.1.15.0